ONTHULLING BÜCHNERHUIS

Op donderdag 15 juni 2017 was de familie Büchner in Nederland. Daarom organiseerden Kerkhistoricus Paul Abels en Khalid Boutachekourt van Publinc op deze dag een lezing over Willem Frederik Büchner, stadsdokter van Gouda begin 19e eeuw, en over gezondheid in Gouda.

De interesse van Paul Abels en Khalid Boutachekourt  is niet alleen gebaseerd op het belang van een gezond Gouda. Büchner woonde in zijn Goudse tijd aan de Turfmarkt 54-56, het pand naast het kantoor van Publinc en tegenover het woonhuis van Paul Abels. Op deze thema-avond werd daarom eveneens een ANWB-bord onthuld met informatie over dhr. Büchner op zijn voormalige woonhuis.

Paul Abels verzorgde een lezing over Büchner, zijn levensloop en nalatenschap. Hans van der Heyden, internist van het Groene Hart ziekenhuis, gaf ons een speciale kijk op de recente geschiedenis van gezond Gouda. En Jan Gielkens, germanist en Büchner deskundige nam ons mee in de geschiedenis van deze bijzondere man en zijn familie.

Burgemeester Milo Schoenmaker eerde onze bijeenkomst met een bezoek en onthulde de gedenkplaat aan de Turfmarkt. Andere genodigden waren: professionals binnen zorg, welzijn en cultuur in Gouda, leden van de familie Büchner, directe buren van het voormalig Büchnerhuis en historici van Gouda.